Biyoloji Öğretmenimiz Çetin TÜTÜNCÜ rehberliğinde okul sağlığı ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturma amacıyla hazırlanan projeler projeyi hazırlayan öğrencilerimiz tarafından 3 Mayıs 2023 tarihinde okulumuzda sergilenmiş, ikramlar eşliğinde sunumlar yapılmıştır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarının devamını dileriz. Projelerden bazıları:
Sağlıklı yiyecek kavramı ve sağlıklı yemek pişirme teknikleri
Sıfır atık, geri dönüşüm- ileri dönüşüm
Sofrada sıfır atık ve israf
Tıbbi bitkiler ve önemi
Kekik bitkisinin tanıtımı, çayı ve kekik yağı
Papatya bitkisinin tanıtımı ve papatya çayı
Fermente gıdalar ve doğal beslenme
Evde doğal yoğurt yapımı ve ikram
Evde ekşi mayalı ekmek yapımı ve ikram
Evde elma sirkesi yapımı ve ikram
Evde hazırlanmış doğal ve sağlıklı bir yiyecek sunumu(yeşil mercimek salatası)
Helal ve sağlıklı yiyecek kavramı
Helal gıda sertifikası nasıl alınır?